Detectie incendiu

Orice incendiu poate avea consecinte deosebit de grave. Pentru limitarea pagubelor materiale si umane este instalarea unui sistem de detectie si avertizare a inceputului de incendiu.

Fiecare incendiu provoaca daune din cauza aparitiei fumului si a flacarilor inainte de sosirea brigazii de pompieri si de asemenea vor fi provocate alte daune datorita apei folosite la stingere.

Unele costuri sunt inevitabile si din acest motiv este necesara gasirea unei solutii optime intre sistemul de detectie a incendiului si bunurile care trebuie protejate.

SC BLUERAL VISUAL ofera o gama completa de optiuni de detectie, bazata pe caldura, optice, infrarosu. In completare sunt disponibile si detectiile revolutionare optic-caldura-chimic, cele cu sensibilitate ridicata la fum si detectie lineara de unica tehnologie dezvoltata de furnizorii nostri.

Sistemele de detectie incendiu sunt realizate cu: detectoare conventionale sau adresabile, detectoare de fum optice, detectoare de fum optic-termic, detectoare liniare de fum (bariere in infrarosu); detectoare de temperatura, detectoare liniare de temperatura (cablu termic), detectoare de fum prin aspiratie, butoane manuale de alarmare, module cu intrari de preluare semnale tehnice, atat pentru mediu normal cat si pentru mediul Ex..

Semnalizarea si alarmarea in caz de incendiu se realizeaza cu panouri cu display LCD si indicatoare cu LED-uri, sirene de incendiu, flash-uri pentru semnalizare optica, avertizoare optice si acustice, alarmare cu mesaje vocale, comunicatoare telefonice pentru retranslatia alarmei, integrarea in sistemul de management al pericolelor …

Actionarile in caz de incendiu se realizeaza in baza unui scenariu la incendiu (scenariu de foc), prin comanda automata si manuala a diferitelor echipamente si dispozitive; trape de fum, clapete antifoc, clapete de fum (voleti de desfumare), usi antifoc (antiincendiu), ventilatoare desfumare, instalatie climatizare (HVAC)…

Sistemele de detectie incendiu pot prelua si monitorizarea diferitelor semnale tehnice, a starilor instalatiei de sprinklere, a instalatiei de stingere.

Firma noastra proiecteaza si instaleaza sisteme de detectie si avertizare la incendiu pentru orice tip de obiectiv; de la cele mai simple cu centrale conventionale/adresabile cu 2 pana la 8-12 zone (bucle); dar si pentru obiective mari cu sute de senzori si butoane manuale.